FAQ – Често задавани въпроси

КОСОПАД

Redensyl е патентована активна съставка с приложение в регенеративната медицина. Redensyl е с насочено действие към клетките на дермалните папили и външната коренова обвивка на косъма като ефективно стимулира растежа на косата и намалява косопада. 

Ще започнете да виждате резултати след три месеца ежедневна употреба.Космените фоликули преминават през сравнително дълъг латентен период между циклите на растеж (обикновено около три месеца). Научно доказано е, че Redensyl осигурява 10 000 до 28 000 нови косъма след тримесечна ежедневна употреба. 

Определено, да! Redensyl е най-новата революционна съставка срещу косопад, широко използвана в регеренативната медицина и e най-добрата натурална алтернатива на трансплантацията на коса. Redensyl активира стволовите клетки на космените фоликули като стимулира тяхното делене и преминаването във фаза на растеж на косата (фаза анаген).

Redensyl се състои от двете патентовани молекули DHQG (дихидрокверцетин-глюкозид) и EGCG2 (епигалокатехин галат-глюкозид). 
DHQG се получава от екстракта на дървото лиственица (Larix). DHQG активира деленето на стволовите клетки на космените фоликули и стимулира растежа на косата. 
EGCG2 се намира в листата от зеления чай (Camellia sinensis). EGCG2 намалява възпалението на скалпа и успокоява раздразнението. 
Научно доказано е, че Redensyl с двете молекули DHQG EGCG2 води до обновяване на клетките в космените фоликули, които отговорни за растежа на косата.

Допълнително за съставките в Revalid Regrowth серум с 3% Redensyl:
• EGCG2 представлява стабилизиран, мощен антиоксидант от растителен произход. Намалява възпалението на скалпа. 
• DHQG представлява стабилизиран полифенол глюкозид от растителен произход, който засилва дермалния фибробластен метаболизъм. 
• Цинк, който сподобства за преобразуване на аминокиселината  цистеин в кератин и повишава здравината на космения ствол (известно е, че при косопад е намалено съдържанието на цинк). 
• Глицин, който подпомага растежа на косата. 

Екстрактът от пелин е известен със своите естествени антиоксидантни свойства. Традиционно се използвва от алпийските фермери като природен лек при температура, кашлица и дори като допълнително средство при пневмония. В продуктите на Revalid е включен за защита кожата на скалпа и възстановяването на баланса. 

SantEnergy представлява екстракт, получен от листата на растението Yerba Santa, което е добре известно с мощното си антиоксидантно действие. SantEnergy има енергизиращ и стимулиращ ефект, сравним с този на кофеина. SantEnergy предпазва космените фоликули от вътрешни и външни увреждания и забавя преждевременното им стареене. Допълнително укрепва косъма и стимулира растежа на косата. 

Не, не съдържат. Revalid стимулиращият шампоан, енергезиращият шампоан за мъже и Revalid Regrowth серумът не съдържат парабени, сулфати или силикони. Тези консерванти са заменени с други помощни вещества, които нямат вредно въздействие.

Всеки може да развие алопеция, тъй като има няколко възможни причини, включително хормони (например андрогенна алопеция), стареене, инфекция, медикаменти и медицинско лечение (като химиотерапия) и фактори на начина на живот като стрес, излагане на химикали или ултравиолетови лъчи или консумацията на алкохол.

В допълнение алопецията се появява по-често сред тези, които имат членове на семейството с автоимунни заболявания като диабет, лупус или заболяване на щитовидната жлеза.

Тези фактори обаче ще засегнат различни индивиди по различни начини. Например, не всеки, който страда от стрес или има фамилна анамнеза за плешивост при мъжете, ще изпита същите симптоми. Така в повечето случаи най-добрият начин да се определи причината за загуба на коса е да се направи консултация с лекар.

Повечето хора обикновено губят от 70 до 100 косми дневно. Но с около 100 000 косми по главите ни по всяко време това количество опадала коса не трябва да причинява забележимо оредяване. С напредването на възрастта космите също така постепенно изтъняват като част от естествения процес на стареене.

Проблемите с косопада възникват, когато броят на космите в анагенната фаза е по-малък от този в телогенната фаза.

40% от мъжете ще имат забележима загуба на коса (алопеция) до 35-годишна възраст. До 60-годишна възраст този брой се повишава до 65%.

50 до 75% от жените страдат от загуба на коса до 65-годишна възраст.

Независимо от основната причина, косопадът възниква, когато стартирането на новата анагенна (растежна) фаза не се активира от стволовите клетки ORS-клетките (външна коренна обвивка).

Най-честият тип загуба на коса при мъжете, мъжката плешивост е известен още като андрогенетична алопеция (AGA). Класифицирана по скалата на Хамилтън-Норууд, мъжкият модел плешивост е резултат от наследственост и обикновено започва да се проявява в короната и /или в челната област. Ако не се лекува, мъжката плешивост може бързо да премине към частична или пълна загуба на коса.

Най-често срещаният тип косопад при жените, женския косопад е познат като андрогенетична алопеция (AGA). Класифициран от Скалата на Лудвиг, женският косопад е генетично разстройство, което причинява изтъняване на косата в короната на скалпа. Въпреки че е необичайно, ако не се лекува женският тип косопад може да премине към пълна плешивост в короната на главата.

Алопецията не може да бъде излекувана. Въпреки това, може да бъде предотвратено нейното развитие. Причините за загуба на коса при мъжете варират в широки граници, но андрогенетичната алопеция - или генетично наследената мъжка плешивост - е най-честата причина.

Няма лечение на мъжката или женска плешивост, но има козметични продукти (например продукти от системата Revalid) и хирургично лечение с доказана ефикасност, които могат да доведат до известно подобрение.

Една от възможностите е редовното използване на Revalid Regrowth Serum (моля, прочетете информацията в листовката към опаковката).

Да променя редовната  грижа за косата и цялостния начин на живот също могат да помогнат за свеждане до минимум на видимите ефекти от косопада.

Внимавайте с останалата коса. Повечето хора са прекалено груби с косата си. Например, препоръчително е да се използва гребен, а не четка и да се избягват плътно прилепващи качулки или шапки. Косата също е по-крехка, когато е мокра, затова бъдете особено внимателни след измиване.

Съществуват шампоани и други козметични продукти за коса, които правят косата ви по-обемна и по-плътна.

Освен това, късата прическа намалява до минимум контраста между плешивост и неравности. Дългата коса има обратен ефект и може да ви накара да изглеждате по-стари.

Също така е важно да включите достатъчно протеини в диетата си, особено ако сте вегани или вегетарианци (понякога косопадът започва, когато хората се откажат от месото). Уверете се, че не ставате анемични, като ядете много храни, богати на желязо, като черен дроб, яйца и зелени зеленчуци.


КАПСУЛИ ЗА КОСА И НОКТИ

Revalid Hair complex са капсули за перорален прием, които съдържат витамини B1, B6, D3, минерали, аминокиселини, растителни екстракти и биотин. Формулата подхранва скалпа и косата отвътре навън, подпомагайки процеса на растеж на здрава и плътка коса, и нокти. Revalid Hair complex капсули следва да се комбинират с Revalid стимулиращ шампоан и Revalid Regrowth серум за възстановяване на растежа за външно приложение и така осигурявайки ефективна грижа. 

Всеки косъм съдържа до 90% кератин, което го прави от съществено значение за поддържането растежа на косата. Този влакнест протеин позволява на косата да издържа на високи и ниски температури и я предпазва от слънчевите лъчи. Кератинът се образува от 2 аминокиселини, включени в състава на Revalid Hair Complex капсули - цистеин и метионин, което ги прави незаменими в грижата за здравата коса. 

Revalid капсули за коса се препоръчват при всеки тип косопад за доставяне на важните амикокиселини, витамини и минерали, които ще намалят косопада, ще заздравяват косата и ще възстановят еластичността й. Разработени в Швейцария, активните съставки в Revalid Hair Complex стимулират образуването на кератин, който е важен биологичен градивен елемент за косата. 

Да, Revalid помага срещу нарушения на растежа на ноктите и подхранването на ноктите (дистрофия).

Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали или ще приемате други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

Revalid Hair Complex капсули се предлага в аптеките вече повече от 25 години. Към днешна дата нямаме съобщения за неблагоприятни ефекти върху здравето след приложение на Revalid Hair Complex капсули. Ако сте бременна или кърмите или подозирате, че може да сте бременна или планирате да имате бебе, препоръчваме да се консултирате с Вашия фармацевт или гинеколог в случай на притеснения.

Препоръчителната дневна доза е 2 капсули дневно за период от поне 3 месеца.
Приемът на Revalid Hair Complex капсули не трябва да замества разнообразното, балансирано хранене и здравословния начин на живот. Да се ​​пази далеч от деца. Да не се превишава посочената дневна доза.

Косата и ноктите растат приблилизтелно с 0,5 см до 1 см на месец. Регенерирането на клетките на кожата отнема също толкова време. С други думи, тялото ни може да се регенерира видимо за дълъг период от време. Следователно е необходимо търпение, за да бъде видим ефекта от приема на Revalid Hair Complex капсули.

Ако имате захарен диабет, трябва да имате предвид, че една капсула от Revalid съдържа 0,033 хлебни единици (BU) (6,7 kj / 1,6 kcal). Моля, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.


ИЗТЪНЯВАЩА КОСА

Активната съставка против стареене DN-Age представлява  екстракт от листата на растението Cassia Alata, избрано заради високите нива на kaempferol-3-O-Sophoroside (K3OS). Доказано е, че DN-Age намалява оксидативния стрес и възпалението на скалпа и клетките на космените фоликули. DN-Age предпазва скалпа от увреждане, забавя процеса на побеляване и поддържа плътността, еластичността и здравината на косъма.

Еделвайсът (Leontopodium alpinum) е алпийската „звезда по оцеляване“, което расте до над 3000 метра надморска височина. Там е изложено на високи нива на UV радиация и екстремни температури, което го прави експерт по самозащита. Еделвайсът има силни антиоксидантни свойства - улавя свободните радикалите и поддържа естествения баланс на скалпа, като осезаемо намалява повишената чувствителност. 

Употребата не е свъзрана със странични ефекти. DN-Age не дразни очите или кожата, не предизвиква алергия или фототоксичност.

Да, всички продукти на Revalid са безопасни за употреба по време на бременност.

Има 3 видими признака на "стареене" на косата:
1. Побеляване на косата – липсата на естествени защитни пигменти в косата намалява защитата на косата срещу UV увреждане;
2. Изтъняване на косата и загуба на коса - намаляването на диаметъра и плътността на косата увеличава усещането за косопад;
3. Загуба на качеството на косъма - стволът става по-малко устойчив и по-податлив на увреждане и разкъсване.  

Вътрешни фактори:
• Физиологично стареене
• Генетична предразположеност (преждевременно посивяване)
• Психо-емоционален стрес (побеляване, косопад)
Външни фактори:
• Ултравиолетова радиация
• Замърсяване на въздуха
• Тютюнопушене
• Хранене
• Начин на живот – ежедневни навици

Не, не съдържат. Revalid Anti-age шампоан и Revalid Anti-age флуид не съдържат парабени, сулфати или силикони. Тези консерванти са заменени с други помощни вещества, които нямат вредни дейстия. 


ПЪРХОТ

Revalid шампоан против пърхот съчетава различни активни съставки, за да осигури ефективно и дълготрайно облекчаване на пърхота. Те възстановяват естествения баланс на влагата на скалпа и предотвратяват образуването на нови люспи. В същото време успокоява скалпа и облекчава неприятния сърбеж.

Piroctone Olamine е иновативна съставка против пърхот, която действа за успокояване на възпалението в скалпа и намаляване на пърхота.
Екстрактът от коприва се използва широко във фитотерапията, като регулира производството на себум в скалпа.
Ундециленовата киселина има естествени противогъбични свойства и по този начин забавя производството на дрождите Malassezia, облекчавайки сърбежа и раздразнението.
Доказано е, че пантенолът стимулира пролиферацията на дермалните фибробласти и ускорява обмяната на клетките. Освен това помага на косата да абсорбира и задържа влагата. Като такава, тази съставка може да помогне за възстановяване на увредената коса, намаляване на цъфтящите краища и подобряване на еластичността и плътността на косъма.
Алантоинът успокоява скалпа и насърчава образуването на нови клетки, като подобрява регенерацията в кожата на скалпа.

Revalid шампоан против пърхот се понася изключително добре при дерматологично изпитване за приложение, проведено при клинични условия. Благодарение на нежното измиващо действие е подходящ за ежедневна употреба.

Пърхотът засяга приблизително 50 процента от възрастно население по света в даден момент от живота им. Въпреки че е широко разпространен, пърхотът е по-разпространен при мъжете, отколкото при жените.

Има два основни вида пърхот: сух и мазен пърхот.
Сухият пърхот обикновено се предшества от предразположеност към суха кожа и може да бъде причинен от използване на топлина или агресивни продукти върху косата. Мазният пърхот се причинява от свръхпроизводството на дрождите Malassezia, които естествено присъстват на скалпа на възрастните хора. Това може да предизвика повишено производство на себум, водещо до мазен пърхот. Мазният пърхот може да се разпознае с по-големи люспи със жълтеникав цвят.  Следните състояния могат да причинят пърхот и изискват медицинска консултация:
• Атопична екзема (невродермит), състояние, свързано със зачервена, сърбяща кожа, която е изключително суха.
• Контактен дерматит, който отговаря на алергична реакция към козметика или продукти за грижа за косата, също може да предизвика симптоми на пърхот.
• Себорейна екзема, свързана със силен сърбеж и възпаление, засящто лицето и скалпа на главата.

Пърхотът може да бъде следствие на множество и различни причини. Много случаи на пърхот могат да бъдат лекувани със специфични продукти за грижа за косата, като Revalid шампоан против пърхот или чрез избягване употребата на конкртени продукти или навици, които дразнят и/ или изсушават скалпа, като например:
• Често миене на косата
• Използване на агресивни, дехидратиращи шампоани
• Използване на агресивни средства за оформяне и боядисване на косата
• Използване на химикали и прекомерна топлина обработка

Външните причини, които дразнят сухия скалп са:
• Горещият и сух въздух стресират скалпа
• Сухото и студено време може да изсуши кожата
• Хормонални колебания
• Високи нива на стрес
• Небалансирани хранителни навици
• Неадекватна хидратация

Чесането на скалпа води до влошаване на дразненето и може да доведе до инфекция. Ето защо, колкото и трудно да е, препоръчително е да се въздържате от чесане, доколкото е възможно.
Ако Вашите симптоми на пърхот са резултат от основно заболяване, трябва да потърсите медицинска помощ. 

Самият пърхот не причинява косопад. Въпреки това, прекомерното чесане на скалпа за облекчаване на сърбежа може да отслаби корените на косата и да доведе до падане на косата. Освен това, полученото възпаление и натрупване на себум, произведен от косата за защита, може да блокира космените фоликули и да подтисне растежа на косата и да доведе до изтъняване и загуба на коса.

Не, не съдържа. Revalid шампоан против пърхот не съдържа парабени, сулфати или силикони. Тези консерванти са заменени с други помощни вещества, които нямат вредни дейстия. 


ЗА МАРКАТА REVALID

Ние в Revalid се стремим да поддържаме надеждност, достоверност, професионализъм, ангажираност и ефективност. Използваме модерни технологии и най-новите научни изследвания, за да ви предоставим най-добрите продукти за грижа за косата.
88% от потребителите оценяват марката Revalid за ефикасна и надеждна грижа за косата.*91% от жените предпочитат продуктите за грижа за косата Revalid пред други налични продукти.#

*Извадка от 757 потребители, жени, използвали продукти с марка Revalid
#Извадка от 1007 отребители, жени, запознати с продуктите за грижа за косата Revalid.

Искаме да намерите правилните продукти за Вашите специфични нужди. Продуктите с марка Revalid се предлагат единствено в аптеките и се препоръчват от експерти - фармацевти и дерматолози.

Не. Всички наши продукти не са тествани върху животни.

Да, всички наши продукти са предварително подложени на дерматологични тестове с отлични резултати по отношение на ефикасност и поносимост при ежедневна употреба.

Всички изследвания, разработки и производство на краен продукт се извършват в Швейцария. Гордеем се с швейцарското  наследство и качество, тъй като то може да се види и усети във всички продукти и услуги.

Ако искате да съобщите за нежелано събитие или да получите друга информация относно козмечната марка Revalid, за която Ewopharma е отговорно лице в ЕС/ЕИП, моля изпратете емейл на cosmetovigilance@ewopharma.pl