FAQ – Често задавани въпроси

Косопад

Кой може да страда от алопеция?

Всеки може да развие алопеция, тъй като има няколко възможни причини, включително хормони (например андрогенна алопеция), стареене, инфекция, медикаменти и медицинско лечение (като химиотерапия) и фактори на начина на живот като стрес, излагане на химикали или ултравиолетови лъчи или консумацията на алкохол.

В допълнение алопецията се появява по-често сред тези, които имат членове на семейството с автоимунни заболявания като диабет, лупус или заболяване на щитовидната жлеза.

Тези фактори обаче ще засегнат различни индивиди по различни начини. Например, не всеки, който страда от стрес или има фамилна анамнеза за плешивост при мъжете, ще изпита същите симптоми. Така в повечето случаи най-добрият начин да се определи причината за загуба на коса е да се направи консултация с лекар.

•    Кога трябва да приема косопада по-сериозно?

Повечето хора обикновено губят от 70 до 100 косми дневно. Но с около 100 000 косми по главите ни по всяко време това количество опадала коса не трябва да причинява забележимо оредяване. С напредването на възрастта космите също така постепенно изтъняват като част от естествения процес на стареене.

Кога обикновено възникват проблеми с косопада?

Проблемите с косопада възникват, когато броят на космите в анагенната фаза е по-малък от този в телогенната фаза.

40% от мъжете ще имат забележима загуба на коса (алопеция) до 35-годишна възраст. До 60-годишна възраст този брой се повишава до 65%.

50 до 75% от жените страдат от загуба на коса до 65-годишна възраст.

Независимо от основната причина, косопадът възниква, когато стартирането на новата анагенна (растежна) фаза не се активира от стволовите клетки ORS-клетките (външна коренна обвивка).

•    Как могат мъжете да предотвратят косопада?

Не можете да предотвратите плешивост при мъжете. Възможни са начини за забавяне на процеса или прикриване на проблема.

• Какво е плешивост при мъжете?

Най-честият тип загуба на коса при мъжете, мъжката плешивост е известен още като андрогенетична алопеция (AGA). Класифицирана по скалата на Хамилтън-Норууд, мъжкият модел плешивост е резултат от наследственост и обикновено започва да се проявява в короната и /или в челната област. Ако не се лекува, мъжката плешивост може бързо да премине към частична или пълна загуба на коса.

Какво представлява женският косопад?

Най-често срещаният тип косопад при жените, женския косопад е познат като андрогенетична алопеция (AGA). Класифициран от Скалата на Лудвиг, женският косопад е генетично разстройство, което причинява изтъняване на косата в короната на скалпа. Въпреки че е необичайно, ако не се лекува женският тип косопад може да премине към пълна плешивост в короната на главата.

•    Може ли алопеция да бъде излекувана?

Алопецията не може да бъде излекувана. Въпреки това, може да бъде предотвратено нейното развитие. Причините за загуба на коса при мъжете варират в широки граници, но андрогенетичната алопеция - или генетично наследената мъжка плешивост - е най-честата причина.

Какви са основните терапии?

Няма лечение на мъжката или женска плешивост, но има козметични продукти (например продукти от системата Revalid®) и хирургично лечение с доказана ефикасност, които могат да доведат до известно подобрение.

Как мога да си помогна? Какво мога да направя за лечение на проблемите ми, свързани с косопада?

Една от възможностите е редовното използване на Revalid ® Regrowth Serum (моля, прочетете информацията в листовката към опаковката).

Да променя редовната  грижа за косата и цялостния начин на живот също могат да помогнат за свеждане до минимум на видимите ефекти от косопада.

Внимавайте с останалата коса. Повечето хора са прекалено груби с косата си. Например, препоръчително е да се използва гребен, а не четка и да се избягват плътно прилепващи качулки или шапки. Косата също е по-крехка, когато е мокра, затова бъдете особено внимателни след измиване.

Съществуват шампоани и други козметични продукти за коса, които правят косата ви по-обемна и по-плътна.

Освен това, късата прическа намалява до минимум контраста между плешивост и неравности. Дългата коса има обратен ефект и може да ви накара да изглеждате по-стари.

Също така е важно да включите достатъчно протеини в диетата си, особено ако сте вегани или вегетарианци (понякога косопадът започва, когато хората се откажат от месото). Уверете се, че не ставате анемични, като ядете много храни, богати на желязо, като черен дроб, яйца и зелени зеленчуци.


REVALID Продукти за грижа за косата

•    Revalid® Regrowth Serum с Redensyl® 3% най-новата иновативна терапия ли е?

Да, можем да кажем така. Redensyl® е най-новата съставка срещу косопада и най-добрата алтернатива на трансплантацията на коса.

Това е патентована активна съставка, основана на изследвания за регенеративна медицина. Redensyl® насочва стволовите клетки на космените фоликули, за да се реактивират в тяхното делене и да стимулира тяхното иницииране във фазата на анагенна (растежа на косата).

Той съдържа две молекули, патентовани от компанията Induchem: DHQG и EGCG2.

•    Какви са ползите от Redensyl®?

Повечето от съществуващите съставки на пазара на козметичната индустрия за стимулиране растежа на косата са растителни екстракти или пептиди. За разлика от тях Redensyl® представлява ново поколение молекули, активиращи растежа на косата. Той е създаден от научния анализ за функциите на стволовите клетки в космените фоликули и е резултат от уникален патентован процес на синтез (процес на ензимно гликозилиране без органичен разтворител).

Уникалните действия, които то предизвиква (активиране на стволовите клетки ORSc, стимулиране на фибробластите на кожата на папила с HFDPc, намаляване на възпалението), водят до бързо и устойчиво производство на нова здрава коса, тествано на доброволци, страдащи от андрогенна алопеция само за три месеца.

Колко време ще отнеме да се видят резултатите от приложението на Revalid® Regrowth Serum с Redensyl®?

Що се отнася до плътността резултатите ще могат да бъдат забелязани след три месеца. За по-видими резултати може да отнеме известно време, тъй като космените фоликули претърпяват относително дълъг период на латентност между циклите на растеж (обикновено около три месеца).

Redensyl® осигурява средно 10 000 с до 28 000 нови косми след три месеца. Жените също виждат подобни резултати, което го прави перфектна уникална съставка.

Къде мога да намеря продукти на Revalid®?

Продуктите с подобна насоченост се продават само в аптеките и онлайн магазините на аптеките.

Тествани ли са продукти на Revalid® върху животни?

Не, всички наши продукти не са тествани върху животни.

Всички продукти на Revalid® са произведени в Швейцария?

Да, всички наши продукти (козметика за грижа за косата и капсули за коса) се произвеждат в Швейцария.

 


REVALID® КАПСУЛИ ПРИ КОСОПАД

Мога ли да използвам Revalid® капсули с други лекарства?

Уведомете Вашия лекар или фармацевт, ако приемате или наскоро сте приемали или ще приемате други лекарства, включително и такива, отпускани без рецепта.

• Мога ли да използвам Revalid® капсули по време на бременност или кърмене?

Ако сте бременна или кърмите, ако смятате, че може да сте бременна или планирате да имате бебе, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство. При бременни и кърмещи жени Revalid може да се прилага само след внимателна преценка на съотношението между ползата за майката и възможния риск за плода или новороденото.

Аз съм диабетик. Има ли някакъв риск?

Ако имате захарен диабет, трябва да имате предвид, че една капсула от Revalid съдържа 0,033 хлебни единици (BU) (6,7 kj / 1,6 kcal). Моля, посъветвайте се с Вашия лекар или фармацевт преди употребата на това лекарство.

Колко скоро след програмата за лечение има видимо подобрение?

Въпреки, че често се наблюдават благоприятни резултати до края на първия месец от приложението, лечението с Revalid трябва да продължи три месеца. То може да бъде удължено или повторено, ако е необходимо.

Капсулите Revalid® имат положителен ефект върху растежа на ноктите?

Да, Revalid® помага срещу нарушения на растежа на ноктите и подхранването на ноктите (дистрофия).