Блог

Съживете косата си: Рутина за грижа за косата с Revalid | Експертни съвети

 

Създайте си правилна рутина и съживете косата си

Никога не е късно да дадете ново начало на косата си! Разбирането на основите за правилна грижа е от решаващо значение, ако искате да възстановите увредената коса. В крайна сметка, ефикасната рутинна грижа за косата не е толкова сложна, колкото изглежда.

Разберете нуждите на вашата коса

Преди да започнете своята рутина, важно е да разберете какъв тип е собствената ви коса. Ако косата ви е суха и слаба и искате да възстановите изгубената ѝ жизненост, следвайте тези лесни стъпки ежедневна  грижа, като използвате серията за Суха и изтощена коса на Revalid за ефективно възстановяване.

1. Измиване

Грижата за косата започва още под душа. Първата стъпка е да измиете косата си с шампоан, подходящ за увредена коса. Ревитализиращият шампоан Revalid почиства нежно косата, като същевременно укрепва структурата на косъма, благодарение на екстракт от овес, пшеничен зародиш и пантенол. За да предотвратите премахването на естествените мазнини от косата, избягвайте използването на много гореща вода, тъй като тя дехидратира скалпа и косата. Вместо това използвайте по-хладка или студена вода.

2. Подхранване

Функцията на балсама е да поддържа влагата, която може да е била премахната от шампоана. Затова използвайте балсам по ваш избор след всяко измиване, за да защитите косата, да я овлажните и да намалите начупването ѝ, като запечатате кутикулите.
Докато повечето балсами трябва да се нанасят от средата на косъма към краищата – не към корените, тъй като това може да увеличи производството на себум – Revalid балсам е предназначен да се нанася както по дължините, така и върху скалпа, като осигурява дълбоко подхранване, успокоява скалпа с алантоин и улеснява последващото разресване.

3. Разресване

След като измиете косата си, може да се изкушите да я срешете веднага. Мократа коса, обаче е по-податлива на накъсване. Винаги избирайте гребен с широки зъби за разплитане, като нежно се движите, без да дърпате, от скалпа към краищата. През деня ограничавайте колкото е възможно повече взаимодействието с косата, включително разресването – веднъж на ден е напълно достатъчно, разбира се, когато е необходимо, ще я разрешете повече от веднъж. 

4. Изсушаване

Топлината под всякаква форма представлява опасност за косата, независимо дали е гореща вода, пряко излагане на слънце или сешоар. Това са топлинните източници, които са и най-честият причинител на щети, на които активно подлагаме косата си.
Опитайте се да ограничите сушенето и оформянето на косата с топлина – особено ако имате фина коса, която е по-податлива на накъсване. Ако решите да използвате подобни уреди, изберете такива, които могат да работят при по-ниска температура.

5. Хидратация

И накрая, за да поддържате косата здрава, , трябва да я хидратирате  поне веднъж или два пъти седмично, в зависимост от вашите цели и тип коса. Можете да нанасяте подхранващи продукти по цялата дължина на косата си, да използвате маска за коса или специално лечение.

За да е жизнена косата ви, използвайте Revalid възстановяваща маска, която прониква дълбоко в косъма, за да предотврати накъсването и цъфтежа, и възстановява естествената гладкост. 

Колко често трябва да миете косата си?

Честотата на измиване зависи от типа на косата, но препоръчваме да се избягва ежедневното измиване.

  • Ако имате права и фина коса, може да се наложи да миете косата си през ден или дори всеки ден, защото мазнините доста лесно си проправят път надолу по косъма.
  • От друга страна, ако имате гъста и къдрава коса, може да миете косата си само два пъти седмично, защото миенето ѝ всеки ден може да я изсуши и увреди.
  • За боядисана или изрусена коса се препоръчва измиване само веднъж седмично.

Какво да направите като допълнителна грижа за косата си 

За да осигурите на косата си холистична грижа, завършете рутината си с Revalid тоник за коса. Редовното му нанасяне върху скалпа укрепва космените фоликули, като по този начин предотвратява косопада и подпомага растежа на нова коса. Нанасяйте тоника два пъти на ден (сутрин и вечер), като нежно го масажирайте в скалпа, за да подобрите кръвообращението.